Spring til indhold

Fem skjulte udfordringer med datamigrering

Det kan være en krævende opgave at flytte flere terabytes – eller endda petabytes – til skyen

Men ofte er det at samle, organisere, formatere og validere data, der giver organisationer de største panderynker – frem for selve datatransferen.

Vi har samlet de hyppigste udfordringer ved datamigrering, så jeres organisation undgår tidsspild og ekstra omkostninger.

Migrering af data kræver et grundigt forarbejde og kendskab til de data, der skal flyttes.

Fem skjulte udfordringer
med migrering af data


1. Dataopbevaring

Vi har efterhånden set en del udfordringer i forbindelse med migreringsprojekter hos forskellige organisationer. Men en af de mest udbredte fejltrin er, at organisationer skubber data i skyen uden at overveje, hvordan data skal bruges fremadrettet.

Organisationer vælger ofte at samle dokumenter og databaser i skyen, fordi objektopbevaring er billig. Mange glemmer dog, at filer, objekter og databaser opfører sig forskelligt, og placerer man bytes i den for­kerte opbevaring, risikerer man at svække organisationens cloudplan.

Hvis I f.eks. ønsker at opbevare flere tusinde filer, er det en god ide at opbevare dem som ZIP-filer og gemme dem som ét objekt. En forkert opbevaringsplan kan i værste fald betyde komplekse afhængigheder for jeres data, som kan være dyre at ændre senere.

2. Dataforberedelse

Datamigrering handler ikke bare om at kopiere bytes over i skyen.

Selve processen kræver en del forberedelse før en succesfuld transfer er mulig. Filtrering af data kan spare jeres organisation for både tid og opbevaringsomkostninger. F.eks. kan data indeholde backups, tidligere versioner eller arbejdsfiler, som ikke nødvendigvis skal være en del af arbejdspro­cessen i skyen.

Den vigtigste del af fil-filtreringen er selve prioriteringen af, hvilket data, der skal flyttes til skyen først. Data som ofte bliver brugt, må ikke være ude af sync i de dage, uger eller år, som det tager at migrere data.

En organisation skal derfor fokusere på, hvilke data der skal sendes og hvornår. Under selve migreringen er det yderst vigtigt, at transferen bliver nøje dokumente­ret, så der er styr på, hvad der er blevet flyttet, og hvad der skal flyttes.

3. Informationsvalidering

Informationsvalidering er muligvis den vigtigste del i jeres migreringsproces, men desværre også den del som organisationer ofte har udfordringer med. Der er en tendens til at tro, at data bliver korrupt under selve transferen, og at det er muligt at kontrollere dette før og efter selve transferen. Kontrol er en vigtigt del af processen, men risikoen for datakorruption er meget større under forberedelsen og importen af data.

Når data skifter format og applikation, er det meget nemt at miste datafunktionalitet, selvom det er de nøjagtig samme bytes. En enkel uforenelighed imellem softwareversioner kan i værste tilfælde gøre jeres terabytes ubrugelige.

Det kan derfor være svært at udarbejde en proces, som kan validere, at jeres data både er korrekt og brugbart. Invester jeres tid i at genkende problemer med validering tidligt i jeres migreringsarbejde.

4. Mangel på samarbejde

5. Forkert brug af eksperter

Datamigrering handler mere om processer end data

Selv små op­gaver som IL-distribution kan kræve et komplekst migreringsarbejde for at sikre, at jeres cloudstruktur er i overensstemmelse med den ønskede arbejdsproces.

Øg chancen for succes med jeres næste migreringsprojekt ved at styre udenom de ovenstående udfordringer.

Kontakt DECURIA, hvis I ønsker
hjælp til at flytte jeres data sikkert